Stránka je rekonštrukcii !
Mezcal vyrobili z agáve Espadín (Agave aungustifolia; Espadín v preklade zo španielčiny znamená “malé meče”). Každá dávka Mezcal Pierde Almas je unikátna a kontroluje ju mexický úrad na zisťovanie kvality – Comercam. Mezcal je z decembra 2008. Fermentácia je 100% prírodná, na voľnom vzduchu, v kadiach z borovicového dreva.
Mezcal prešiel dvojitou destiláciou v medených nádobách.
• Oblasť: Pahorky Oocotlán
• Lokalita: San Baltazar Chichicapam
• Majster mezcalero: Maestro Faustino Sanchez
• Fľaškovanie: 25. november 2009
• Obsah alkoholu: 50,6%
Mezcal je 100% z agáve. Vyrobili ho manuálne, každá fľaša je jedinečná, s korkovo-dreveným štupľom. Etiketa je tiež z agáve, teda zvyškov, ktoré zostanú po jej rozomletí. Nápoj má certifikát organického výrobku – ide o ekologickú prírodnú mezcal (agáve rástlo bez použitia hnojív, chemických prípravkov a pesticíd, šišky mleli kamenným kolesom ťahaným koňom, kvasenie bez urýchľovania a chemických prísad, pálenie iba pomocou zozbieraného popadaného dreva z lesa atď.)
Mezcal sa vyrába v rodinnej firme. Dlhoročná tradícia dovoľuje produkovať unikátnu mezcal, ktorá si zaslúži niesť podpis autora.